Château Bellevue, Old Pineau des Charentes, fortifikované víno bílé, Francie, 15 let 17% 0,75 l

Château Bellevue, Old Pineau des Charentes, bílé, 15let, 0.75l
Château Bellevue, Old Pineau des Charentes, bílé, 15let, 0.75l

Château Bellevue, Old Pineau des Charentes, fortifikované víno bílé, Francie, 15 let 17% 0,75 l

7 bodů do věrnostního systému

Vignobles Arrivé

Toto staré Pineau des Charentes zrálo 15 let v sudech z limousinského dubu a nabízí výjimečný buket pomerančové kůry, peckovin a perníku s krásnou dlouhou dochutí. Více

Kód produktu: 84 Doprava a platba

759 Kč
Skladem
ks
Vignobles Arrivé

Toto staré Pineau des Charentes zrálo 15 let v sudech z limousinského dubu a nabízí výjimečný buket pomerančové kůry, peckovin a perníku s krásnou dlouhou dochutí. Více

Kód produktu: 84 Doprava a platba

Půda:
Jílovito křemenová. Pórovitá, bohatá s neutrálním Ph. 

Výroba:
Tato doba je ideální tím, že hrozny jsou krásně vyzrálé a plné aromatických látek. U bílého Pineau se lisování hroznového moštu provádí ihned po sklizni. Po něm následuje další, klíčová fáze výrobního procesu a to je přidání koňaku do nejméně rok starého hroznového moštu. Koňak musí tvořit asi 30 % objemu směsi, aby se zabránilo kvašení moštu a zachovala se jeho sladkost.

Zrání:
V dubových sudech o objemu 400 litrů po dobu 15 let.

Barva:
Jantarová

Aroma:
Ovoce, sušené ovoce, vanilka, dřevo.

Chuť:
Pomerančová kůra, peckoviny, koření, výjimečné rancio, velmi dlouhá dochuť.

Jak podávat:
Vynikající chlazený při teplotě kolem 8 °C jako aperitiv nebo při teplotě 10 °C ke všem pokrmům na bázi čerstvé smetany, k bílému masu, k hřebenatkám, pakambale atd. 
K foie gras nebo sýrům s typu Roquefort, kozímu sýru a vynikající je též párování s pečivem nebo zmrzlinou.

 
 
 
Parametry
Barva Jantarová
Přívlastek Likérové víno
Objem 0,75l
Odrůda 30% Colombard, 50% Ugni Blanc, 10% Montils, 10% Sémillon
Doba zrání 15 let v 400L sudech
Alkohol 17%
Země výroby Francie
Vůně Ovocná, sušené ovoce, vanilka, dřevo
Chuť Pomerančová kůra, perník, výjimečné "rancio", velmi dlouhá dochuť
Stolování Pije se vychlazené při teplotě kolem 8 °C jako aperitiv. Při podávání s jídly se doporučuje teplota 10 °C a to ke všem pokrmům na bázi čerstvé smetany, bílého masa, hřebenatek, kambaly, atd. Dále se hodí k foie gras, k sýrům typu Roquefort, k suchým kozím sýrům. Výborné je také s pečivem nebo se zmrzlinou.