Château Bellevue, Old Pineau des Charentes, fortifikované víno bílé, Francie, 15 let 17% 0,75 l
Château Bellevue, Old Pineau des Charentes, fortifikované víno bílé, Francie, 15 let 17% 0,75 l

Toto staré Pineau des Charentes zrálo 15 let v sudech z limousinského dubu a nabízí výjimečný buket pomerančové kůry, peckovin a perníku s krásnou dlouhou dochutí. Více
Balení: 0.75 lKód produktu: 84 Doprava a platba

Toto staré Pineau des Charentes zrálo 15 let v sudech z limousinského dubu a nabízí výjimečný buket pomerančové kůry, peckovin a perníku s krásnou dlouhou dochutí. Více
Balení: 0.75 lKód produktu: 84 Doprava a platba
Půda:
Jílovito křemenová. Pórovitá, bohatá s neutrálním Ph.
Výroba:
Tato doba je ideální tím, že hrozny jsou krásně vyzrálé a plné aromatických látek. U bílého Pineau se lisování hroznového moštu provádí ihned po sklizni. Po něm následuje další, klíčová fáze výrobního procesu a to je přidání koňaku do nejméně rok starého hroznového moštu. Koňak musí tvořit asi 30 % objemu směsi, aby se zabránilo kvašení moštu a zachovala se jeho sladkost.
Zrání:
V dubových sudech o objemu 400 litrů po dobu 15 let.
Barva:
Jantarová
Aroma:
Ovoce, sušené ovoce, vanilka, dřevo.
Chuť:
Pomerančová kůra, peckoviny, koření, výjimečné rancio, velmi dlouhá dochuť.
Jak podávat:
Vynikající chlazený při teplotě kolem 8 °C jako aperitiv nebo při teplotě 10 °C ke všem pokrmům na bázi čerstvé smetany, k bílému masu, k hřebenatkám, pakambale atd.
K foie gras nebo sýrům s typu Roquefort, kozímu sýru a vynikající je též párování s pečivem nebo zmrzlinou.
Barva | Jantarová |
---|---|
Přívlastek | Likérové víno |
Objem | 0,75l |
Odrůda | 30% Colombard, 50% Ugni Blanc, 10% Montils, 10% Sémillon |
Doba zrání | 15 let v 400L sudech |
Alkohol | 17% |
Země výroby | Francie |
Vůně | Ovocná, sušené ovoce, vanilka, dřevo |
Chuť | Pomerančová kůra, perník, výjimečné "rancio", velmi dlouhá dochuť |
Stolování | Pije se vychlazené při teplotě kolem 8 °C jako aperitiv. Při podávání s jídly se doporučuje teplota 10 °C a to ke všem pokrmům na bázi čerstvé smetany, bílého masa, hřebenatek, kambaly, atd. Dále se hodí k foie gras, k sýrům typu Roquefort, k suchým kozím sýrům. Výborné je také s pečivem nebo se zmrzlinou. |

Co je fortifikované víno?
Znáte pojem "fortifikované" víno? Možná ho znáte pod jiným pojmem... V našem článku si trochu tento pojem představíme.

Jak vzniklo Pineau des Charentes?
Jak vlastně vzniklo Pineau des Charentes? Vypadá to, že šlo opět o nějakou náhodu... :-)