J.Stávek, LOKUS ČERVENÝ, 2018, fortifikované víno červené sladké, 16% 0,5 l

J.Stávek, LOKUS ČERVENÝ, 2018, fortifikované víno červené sladké, 16% 0,5 l

2 body do věrnostního systému

Víno J. STÁVEK

VÍNO ZE SVAHŮ DEVÍTI ÚDOLÍ
Jedná se o víno připravené technologií fortifikace kvasicího rmutu uleželým ušlechtilým destilátem, tedy technologií portských vín. Víno zrálo 30 měsíců v malých dubových sudech. Víno je tedy velmi nazrálé, připomínající nejen vařenou višňovou marmeládu, ale také černý rybíz a borůvky. Aroma doplňuje dotek spáleného dubového dřeva, který svou čokoládovostí a kávovostí dodává na dezertnosti vína. Více

Kód produktu: P00056 Doprava a platba

289 Kč
Skladem
ks
Víno J. STÁVEK

VÍNO ZE SVAHŮ DEVÍTI ÚDOLÍ
Jedná se o víno připravené technologií fortifikace kvasicího rmutu uleželým ušlechtilým destilátem, tedy technologií portských vín. Víno zrálo 30 měsíců v malých dubových sudech. Víno je tedy velmi nazrálé, připomínající nejen vařenou višňovou marmeládu, ale také černý rybíz a borůvky. Aroma doplňuje dotek spáleného dubového dřeva, který svou čokoládovostí a kávovostí dodává na dezertnosti vína. Více

Kód produktu: P00056 Doprava a platba

VÍNO J. STÁVEK je specialistou na likérová vína vyráběná technologií portských vín. Jedná se o technologii fortifikace (dolihování), během kterého se do kvasícího hroznového moštu přidává velejemný uleželý vinný destilát. Tím dojde k zastavení kvašení, a ve víně tak zůstane zbytek přírodního hroznového cukru. Moravská varianta portského vína je výsledkem invenčního přístupu mladé generace zdejších vinohradníků a vinařů. Jejich umění přidalo elegantnímu nápoji více ovocitosti a svěžesti, které jsou autentickým a nenapodobitelným výrazem severních vinařských oblastí. VÍNO J. STÁVEK patří ke třem výrobcům, kteří jako jediní mají v České republice na výrobu těchto vín koncesi a to zřejmě také kvůli faktu, že metoda fortifikace není jednoduchá. My se ale fortifikací bavíme!
 
 

Parametry
Objem 0,5l
Odrůda Cabernet Moravia / Alibernet
Alkohol 16%
Země výroby Česko
Ročník 2017
Cukry 50 g/l
Kyseliny 4,4 g/l
Vinařská oblast Morava
Teplota podávání 12°C
Archivace 4-30 let
Párování Doporučujeme podávat k čokoládovým dezertům nebo ke kávě.