J.Stávek, SOLERA, Mistelle de Muscat, 2008, fortifikované bílé víno, sladké, 16% 0,5 l
J.Stávek, SOLERA, Mistelle de Muscat, 2008, fortifikované bílé víno, sladké, 16% 0,5 l
![Víno J. STÁVEK Víno J. STÁVEK](https://diwineshop.s23.cdn-upgates.com/_cache/a/7/a759410a34e22d1d2993b3682a3ad0e3-vinojstavek-cernobila.png)
VÍNO ZE SVAHŮ DEVÍTI ÚDOLÍ
Jedná se o víno připravené technologií fortifikace kvasicího moštu uleželým ušlechtilým destilátem, tedy technologií portských vín. Víno následně dlouhodobě vyzrává v malých dubových sudech, čímž získává velmi zralý a ušlechtilý rancio charakter. Barva vína přechází do zlatavé až jantarové, aroma připomíná med, datle, rozinky a sušené meruňky. Chuť je velmi bohatá s dlouhou přetrvávajícím ořechovým vjemem. Po několikaletém zrání dochází ke kupážování ročníků po získání nevšední harmonie chuťových vjemů. Toto víno je ideální kombinací k vaječným nebo ořechovým dezertům. Více
Balení: 0.5 lKód produktu: 63 Doprava a platba
![Víno J. STÁVEK Víno J. STÁVEK](https://diwineshop.s23.cdn-upgates.com/_cache/a/7/a759410a34e22d1d2993b3682a3ad0e3-vinojstavek-cernobila.png)
VÍNO ZE SVAHŮ DEVÍTI ÚDOLÍ
Jedná se o víno připravené technologií fortifikace kvasicího moštu uleželým ušlechtilým destilátem, tedy technologií portských vín. Víno následně dlouhodobě vyzrává v malých dubových sudech, čímž získává velmi zralý a ušlechtilý rancio charakter. Barva vína přechází do zlatavé až jantarové, aroma připomíná med, datle, rozinky a sušené meruňky. Chuť je velmi bohatá s dlouhou přetrvávajícím ořechovým vjemem. Po několikaletém zrání dochází ke kupážování ročníků po získání nevšední harmonie chuťových vjemů. Toto víno je ideální kombinací k vaječným nebo ořechovým dezertům. Více
Balení: 0.5 lKód produktu: 63 Doprava a platba
VÍNO J. STÁVEK je specialistou na likérová vína vyráběná technologií portských vín. Jedná se o technologii fortifikace (dolihování), během kterého se do kvasícího hroznového moštu přidává velejemný uleželý vinný destilát. Tím dojde k zastavení kvašení, a ve víně tak zůstane zbytek přírodního hroznového cukru. Moravská varianta portského vína je výsledkem invenčního přístupu mladé generace zdejších vinohradníků a vinařů. Jejich umění přidalo elegantnímu nápoji více ovocitosti a svěžesti, které jsou autentickým a nenapodobitelným výrazem severních vinařských oblastí. VÍNO J. STÁVEK patří ke třem výrobcům, kteří jako jediní mají v České republice na výrobu těchto vín koncesi a to zřejmě také kvůli faktu, že metoda fortifikace není jednoduchá. My se ale fortifikací bavíme!
*MDK - Malý degustační klub - Tvoří jej parta lidí, která se pravidelně střetává a degustuje především vína českých a moravských vinařů. Tvoří jej jak obyčejní vínomilci, tak i tvůrci známého webového portálu s hodnocením vín - Mojelahve.cz.
Objem | 0,5l |
---|---|
Odrůda | Cuvée Muškát moravský |
Alkohol | 16% |
Země výroby | Česko |
Ročník | 2008, 2009, 2011, 2014 |
Cukry | 95 g/l |
Kyseliny | 5,1 g/l |
Vinařská oblast | Morava |
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Teplota podávání | 8°C |
Archivace | 5-20 let |
Hodnocení MDK* | 88 |
![Co je fortifikované víno?](https://diwineshop.s23.cdn-upgates.com/_cache/0/3/0378411eb2b086d7d6bd30af6ae101e0-co-je-fortifikovane-vino-diwineshop.png)
Co je fortifikované víno?
Znáte pojem "fortifikované" víno? Možná ho znáte pod jiným pojmem... V našem článku si trochu tento pojem představíme.