Lise Baccara, Troussepinéte Traditionnelle, vermut bílý polosladký, Francie, 17% 0,75 l

Lise Baccara, TROUSSEPINÈTE TRADITIONNELLE, vermut, bílé, 0.75l
Lise Baccara, TROUSSEPINÈTE TRADITIONNELLE, vermut, bílé, 0.75l

Lise Baccara, Troussepinéte Traditionnelle, vermut bílý polosladký, Francie, 17% 0,75 l

4 body do věrnostního systému

Lise Baccara

Barva: Zlatá s měděnými odlesky, průzračná a zářivá.
Vůně: Výrazný buket, kterému dominuje charakteristická vůně trnky.
Chuť: Jemná chuť mandlí doprovázející výtažek trnky obecné.

Degustace MDK:
Vůně - mentol, mandle, bez, seno, bylinky, trnka, med
V chuti ovocné - převládá mentol a dále višňový kompot, čokoláda a bonbóny (bylinkové)

Poznatky od zákazníka: "Krásný, jemný vermut klasického střihu a nemalé elegance." Více

Kód produktu: 130 Doprava a platba

469 Kč
Skladem
ks
Lise Baccara

Barva: Zlatá s měděnými odlesky, průzračná a zářivá.
Vůně: Výrazný buket, kterému dominuje charakteristická vůně trnky.
Chuť: Jemná chuť mandlí doprovázející výtažek trnky obecné.

Degustace MDK:
Vůně - mentol, mandle, bez, seno, bylinky, trnka, med
V chuti ovocné - převládá mentol a dále višňový kompot, čokoláda a bonbóny (bylinkové)

Poznatky od zákazníka: "Krásný, jemný vermut klasického střihu a nemalé elegance." Více

Kód produktu: 130 Doprava a platba

Jedná se o francouzský vermut, jehož recept pochází z regionu Vendée a kořeny jeho vzniku sahají do 19. století. Dokonce se říká, že se jedná o nejstarší francouzský aperitiv na bázi vína. Do povědomí se pak začal dostávat díky svému názvu Troussepinète a to v 50. letech 20. století.

Pije se jako aperitiv a vyrábí se macerací trnky obecné v alkoholu a poté se přidává víno - v případě Francouzů se jako alkohol používá koňak. Macerují se mladé výhonky, které se sbírají výhradně ručně v období někdy kolem měsíce května. Výhonky jsou po sběru nejdříve macerovány v jemném koňaku a poté ve víně, a to po dobu tří měsíců. Vše podle řemeslného postupu, který zná jen a pouze sám mistr likérník!

Následně se odehrávají další zásadní a složité kroky - tedy kromě macerace i samotné míchání (blending). Z toho všeho nakonec výrobce získá jemný extrakt s vůní trnek, který se podílí na jedinečné chuti tradičního Troussepinète vyráběného společností Lise Baccara.

Parametry
Přívlastek Likérové víno - vermut
Objem 0,75l
Odrůda Vermut z trnky obecné
Doba zrání
Alkohol 17%
Ocenění Chairman's Trophy 2012
Země výroby Francie