Lise Baccara, Troussepinéte Traditionnelle, vermut červený polosladký, Francie, 17% 0,75 l

Lise Baccara, TROUSSEPINÈTE TRADITIONNELLE, vermut, červené, 0.75l
Lise Baccara, TROUSSEPINÈTE TRADITIONNELLE, vermut, červené, 0.75l

Lise Baccara, Troussepinéte Traditionnelle, vermut červený polosladký, Francie, 17% 0,75 l

4 body do věrnostního systému

Lise Baccara

Barva: Rubínová, spíše koncentrovaná, průzračná a jiskrná.
Vůně: Výrazný buket, kterému dominuje charakteristická vůně trnky.
Chuť: Jemná chuť mandlí doprovázející výtažek trnky obecné.

Vlastní zápisky z degustace:
Vůně - mentol, mandle, červené ovoce (rybíz), seno, bylinky, trnka, med
Chuť je ovocná a jemná. Dominuje mentol, rybíz, čokoláda, bonbóny (bylinkové) a trnka. Víno je sladké s nahořklým závěrem. Více

Kód produktu: 131 Doprava a platba

469 Kč
Skladem
ks
Lise Baccara

Barva: Rubínová, spíše koncentrovaná, průzračná a jiskrná.
Vůně: Výrazný buket, kterému dominuje charakteristická vůně trnky.
Chuť: Jemná chuť mandlí doprovázející výtažek trnky obecné.

Vlastní zápisky z degustace:
Vůně - mentol, mandle, červené ovoce (rybíz), seno, bylinky, trnka, med
Chuť je ovocná a jemná. Dominuje mentol, rybíz, čokoláda, bonbóny (bylinkové) a trnka. Víno je sladké s nahořklým závěrem. Více

Kód produktu: 131 Doprava a platba

Jedná se o francouzský vermut, jehož recept pochází z regionu Vendée a kořeny jeho vzniku sahají do 19. století. Dokonce se říká, že se jedná o nejstarší francouzský aperitiv na bázi vína. Do povědomí se pak začal dostávat díky svému názvu Troussepinète a to v 50. letech 20. století.

Pije se jako aperitiv a vyrábí se macerací trnky obecné v alkoholu a poté se přidává víno - v případě Francouzů se jako alkohol používá koňak. Macerují se mladé výhonky, které se sbírají výhradně ručně v období někdy kolem měsíce května. Výhonky jsou po sběru nejdříve macerovány v jemném koňaku a poté ve víně, a to po dobu tří měsíců. Vše podle řemeslného postupu, který zná jen a pouze sám mistr likérník!

Následně se odehrávají další zásadní a složité kroky - tedy kromě macerace i samotné míchání (blending). Z toho všeho nakonec výrobce získá jemný extrakt s vůní trnek, který se podílí na jedinečné chuti tradičního Troussepinète vyráběného společností Lise Baccara.

Parametry
Přívlastek Likérové víno - vermut
Objem 0,75l
Odrůda Vermut z trnky obecné
Doba zrání
Alkohol 17%
Ocenění Chairman's Trophy 2012
Země výroby Francie