Lise Baccara, Troussepinéte, vermut z trnky obecné, bílý polosladký 17% 0,75 l
Lise Baccara, Troussepinéte, vermut z trnky obecné, bílý polosladký 17% 0,75 l
L'epine" (trnka) nebo troussepinète pochází z jemné macerace výhonků trnky obecné ve víně. Díky mistru likérníkovi Gérardu Paignonovi, věnuje Lise Baccara největší péči výběru mladých výhonků divokých trnek a různým procesům macerace. Výsledkem je autentický a zcela přírodní vermut, který poskytuje nenapodobitelnou chuť!
V této verzi (oproti Troussepinète traditionnelle) se ještě navíc macerují listy divoké třešně. Více
Balení: 0.75 lKód produktu: P00047 Doprava a platba
L'epine" (trnka) nebo troussepinète pochází z jemné macerace výhonků trnky obecné ve víně. Díky mistru likérníkovi Gérardu Paignonovi, věnuje Lise Baccara největší péči výběru mladých výhonků divokých trnek a různým procesům macerace. Výsledkem je autentický a zcela přírodní vermut, který poskytuje nenapodobitelnou chuť!
V této verzi (oproti Troussepinète traditionnelle) se ještě navíc macerují listy divoké třešně. Více
Balení: 0.75 lKód produktu: P00047 Doprava a platba
Jedná se o francouzský vermut, jehož recept pochází z regionu Vendée a kořeny jeho vzniku sahají do 19. století. Dokonce se říká, že se jedná o nejstarší francouzský aperitiv na bázi vína. Do povědomí se pak začal dostávat díky svému názvu Troussepinète a to v 50. letech 20. století.
Pije se jako aperitiv a vyrábí se macerací trnky obecné v alkoholu a poté se přidává víno - v případě Francouzů se jako alkohol používá koňak. Macerují se mladé výhonky, které se sbírají výhradně ručně v období někdy kolem měsíce května. Výhonky jsou po sběru nejdříve macerovány v jemném koňaku a poté ve víně, a to po dobu tří měsíců. Vše podle řemeslného postupu, který zná jen a pouze sám mistr likérník!
Následně se odehrávají další zásadní a složité kroky - tedy kromě macerace i samotné míchání (blending). Z toho všeho nakonec výrobce získá jemný extrakt s vůní trnek, který se podílí na jedinečné chuti tradičního Troussepinète vyráběného společností Lise Baccara.
Přívlastek | Likérové víno - vermut |
---|---|
Objem | 0,75l |
Odrůda | Vermut z trnky obecné |
Doba zrání | |
Alkohol | 17% |
Země výroby | Francie |
LA TROUSSEPINÉTE - nevšední vermut z Francie!
Máte rádi vermuty a Troussepinéte vám nic neříká? V následujícím článku se vás pokusíme s tímto výborným vermutem více seznámit.
Co je fortifikované víno?
Znáte pojem "fortifikované" víno? Možná ho znáte pod jiným pojmem... V našem článku si trochu tento pojem představíme.