Lise Baccara, Troussepinéte, vermut z trnky obecné, červený 0,75l

Lise Baccara, Troussepinéte, vermut z trnky obecné, červený 0,75l

4 body do věrnostního systému

Lise Baccara

L'epine" (trnka) nebo troussepinète pochází z jemné macerace výhonků trnky obecné ve víně. Díky mistru likérníkovi Gérardu Paignonovi, věnuje Lise Baccara největší péči výběru mladých výhonků divokých trnek a různým procesům macerace. Výsledkem je autentický a zcela přírodní vermut, který poskytuje nenapodobitelnou chuť! Více

Kód produktu: P00053 Doprava a platba

469 Kč
Poslední kusy na skladě
ks
Lise Baccara

L'epine" (trnka) nebo troussepinète pochází z jemné macerace výhonků trnky obecné ve víně. Díky mistru likérníkovi Gérardu Paignonovi, věnuje Lise Baccara největší péči výběru mladých výhonků divokých trnek a různým procesům macerace. Výsledkem je autentický a zcela přírodní vermut, který poskytuje nenapodobitelnou chuť! Více

Kód produktu: P00053 Doprava a platba

Jedná se o francouzský vermut, jehož recept pochází z regionu Vendée a kořeny jeho vzniku sahají do 19. století. Dokonce se říká, že se jedná o nejstarší francouzský aperitiv na bázi vína. Do povědomí se pak začal dostávat díky svému názvu Troussepinète a to v 50. letech 20. století.

Pije se jako aperitiv a vyrábí se macerací trnky obecné v alkoholu a poté se přidává víno - v případě Francouzů se jako alkohol používá koňak. Macerují se mladé výhonky, které se sbírají výhradně ručně v období někdy kolem měsíce května. Výhonky jsou po sběru nejdříve macerovány v jemném koňaku a poté ve víně, a to po dobu tří měsíců. Vše podle řemeslného postupu, který zná jen a pouze sám mistr likérník!

Následně se odehrávají další zásadní a složité kroky - tedy kromě macerace i samotné míchání (blending). Z toho všeho nakonec výrobce získá jemný extrakt s vůní trnek, který se podílí na jedinečné chuti tradičního Troussepinète vyráběného společností Lise Baccara.

Parametry
Přívlastek Likérové víno - vermut
Objem 0,75l
Odrůda Vermut z trnky obecné
Doba zrání
Alkohol 17%
Země výroby Francie